Mellplasztika

Mellplasztika: mielőtt belevág valaki a kebleinek a szebbé tételébe, íme a legfontosabb adatok a beavatkozás előtt!  

Ha egy műtéttel szebbé teszik valakinek a kebleit, akkor a kellemetlen érzések, és az esetleges fájdalmak milyen hosszú ideig tarthatnak?


Elsőként nézzük meg azt, hogy mit értünk egyáltalán mellplasztika alatt? 
A kifejezés azt az orvosok által végzett műtétet jelenti, ahol a hölgyek kebleinek a formáját, kinézetét és vagy a méretét megváltoztatják. Ez úgy történik, hogy a plasztikával foglakozó sebész, beültet a mellbe pl. protézist vagy kebel implantátumot. Ez a szó latin eredetű, egyébként az emberi vagy állati testbe beültetett dolgot jelent, azaz mesterséges pótlást.  


Mostanság óriási az igény azon beavatkozások iránt, amelyek a női mellek külsejét, alakját megváltoztatják. Mivel komoly esztétikai változást okoz. Ezért azokban a hölgyekben, akik ezen gondolkodnak, joggal felötölhtetett az a kérdés, hogy ez mekkora fájdalommal jár?     

 mellplasztika


A Faintest mellátformáló szakemberének az elmondása szerint, a mell nagyobbítás utáni fellépő kellemetlen és fájó érzések, teljesen egyénfüggők. A tapasztalatok azt mutatják, hogy a beavatkozást követően fokozatosan csökken a rossz érzések intenzitása. A reményt az adja, hogy a fájdalom, hány hét vagy maximum egy hónap után el is múlik. 
A diszkomfort érzés és a fájdalom gyakori kísérő jelenségei a mellnagyobbító műtétet követő időszaknak, közvetlenül az operáció után néhány napig fájdalom és fáradtság jelentkezhet. 
A kellemetlen érzet és a fájás, rendszeresen előfordul a mellnagyobbítás utáni időkben. Közvetlenül a beavatkozás után néhány napig, a fizikai fáradtság és a kellemetlen érzet elég gyakori.  
Nagyjából kettő hétig is eltarthat, amit égető érzésnek írhatunk le. Ez a mell bimbóknál jelentkezik. Ahogy a beavatkozási seb elmúlik, úgy tűnik el ez az érzet. Ha a beavatkozást követően erős fájdalom és fura érzések észlelhetők, akkor ez probléma. Erre gyógyszert ír fel a testszépítéssel foglalkozó orvos.    
A mell szépítő beavatkozás utáni javulási idő – szerencsére – általában öt napot vesz igénybe. Ezt követően szinte alig van értelme csillapítószereket szedni. Ami megnyugtató, hogy ezt követően a műtött didkójú hölgy, visszatérhet a megszokott napi tevékenységeihez.   
Azok a hölgyek, akik mell szépítésen estek át, arról számoltak be a szakembereknek, hogy nem csak a csodásan álló didkójukat, hanem más testrészüket is húzza a görcs (nyak, hát). Ezeket a görcsös húzódásokat a szakemberek az izmok lazítására használt szerekkel tüntetik el. Fontos adat, hogy ez idő alatt, nem lehet fájdalomcsillapítót szedni, mert az álmosságot okoz.  
A jelek szerint, ha képben vagyunk a műtéttel kapcsolatos kellemetlenségekkel, akkor könnyebb az egész beavatkozást elviselni. A didkó szépítéssel járó fájdalom egyénről-egyénre változik, a rossz érzeteknek az okai különfélék lehetnek. Ezekben több dolog is közrejátszhat:     
1) A beültetett anyagoknak a mérete. Ha valaki kisebb méretben gondolkodik, az jobban jár, mert minél nagyobb didkóban gondolkodik valaki, annál nagyobb lesz a beavatkozással járó kellemetlen érzet.  
2) Hogyan helyezik el a mellben a tömés. Ha a bőr alatti részt kevés vagy minimális károsodás éri, akkor a vérzés minimális. És persze a kellemetlen érzés is. Ha mellkas izom alá helyezik el a tömést, akkor ez a legfájdalmasabb. 
A szépészeti zsebész szakemberek elmondták, hogy azok a hölgyek, akik már szültek, ők kevésbé nyavajgósak. A fellépő kellemetlen érzeteket jóval jobban tűrik. Sok hölgy elmondása szerint, a gyerekszülést követő mellfájdalom, hasonlatos a mellműtét utáni érzésekhez.      
Mi segíthet a fájdalom jelentkezése esetén?
Mi adhat erőt, ha megjelennek a kellemetlen érzetek?
A plasztikai sebész valszeg ad egy jó pár receptet, amely fájdalmat csillapító gyógyszereket tartalmaz. Ha az ajánlott és a beszedett patikaszerek nem segítenek, akkor érdemes a plasztikai sebészt felhívni és beszélni vele.   
Fain dolog lehet az megoldás, amit fájdalom szivattyúnak hívnak, ez a szerkentyű, az előre beállított gyógyszer adagokat adja a betegnek. Jól enyhíti a rossz érzetet, ha speckó cicifixet használ a páciens a műtétet követően.       
Klassz dolog a beavatkozás után az, ha a páciens finoman nyújtja a testét vagy lazán mozog. Elsőnek a karokat, vállakat kell forgatni, és a mell izmokat finoman nyújtani. Ha az izmok összehúzódnak, akkor ez kellemetlen érzettel jár. Ezért érdemes óránként könnyed nyújtó gyakorlatokat végezni.